Αυτός ο πρωτότυπος, νοστιμότατος μεζές, επειδή καταναλώνεται με ωμό κιμά, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα και τη φρεσκάδα του. Τον προμηθευόμαστε από κρεοπώλη της απόλυτης εμπιστοσύνης μας.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
150 γρ. πλιγούρι ψιλό
150 ml ζεστό νερό (όχι καυτό), αλατισμένο
500 γρ. ολόφρεσκος κιμάς από μοσχαρίσιο φιλέτο, περασμένος 3 φορές από τη μηχανή του κιμά, να γίνει σχεδόν πάστα
1 κουτ. γλυκού κύμινο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο καυτερό μπούκοβο ή πιπέρι Χαλεπίου (σε μπαχαράδικα)
Για το σερβίρισμα
1/2 αγγουράκι, σε ψιλά καρέ
1 μέτρια ντομάτα, σε ψιλά καρέ
20 ml ελαιόλαδο
20 ml πετιμέζι ροδιού
10 μικρά φύλλα από καρδιά μαρουλιού
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια... ταρτάρ, ξεκινάμε με τα κεφτεδάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι με το νερό και αφήνουμε για 2-3 ώρες, μέχρι το πλιγούρι να φουσκώσει και να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά το μουσκεμένο πλιγούρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε 10 στρογγυλά κεφτεδάκια.
Σερβίρισμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αγγουράκι, την ντομάτα, το λάδι και το ξίδι.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φυλλαράκια μαρουλιού και από πάνω βάζουμε από ένα κεφτεδάκι. Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα ή ξύλο κοπής και σερβίρουμε.