Η δροσερή ωμή ντομάτα στο λαδολέμονο ισορροπεί τέλεια τα φλογερά σουτζουκάκια με κοτόπουλο και τσίλι.
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
- 1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3-4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το λαδολέμονο ντομάτας
- 350 γρ. ντομάτες, χοντροκομμένες
- 20 ml χυμός λεμόνι
- 15 ml σόγια
- 40 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μέχρι η στάθμη να φτάσει 1 εκ. από τον πάτο. Πλάθουμε 20-25 σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 5-6 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Λαδολέμονο ντομάτας: Πολτοποιούμε τις ντομάτες στον πολυκόφτη. Περνάμε τον πολτό απο χοντρό σουρωτήρι και ρίχνουμε τον χυμό στον πολυκόφτη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Περιχύνουμε τα σουτζουκάκια και τα συνοδεύουμε με πιλάφι.