Υλικά
- 1½ κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 200 ml ξηρό λευκό κρασί
- 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορος, κοπανισμένος
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
- 3 μέτρια καρότα, σε κυβάκια
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε σε σουρωτήρι τις σουπιές, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις σουπιές και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαραθόσπορο, το γαρίφαλο, τη φλούδα πορτοκαλιού και 200 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα καρότα και το μέλι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα. Μαγειρεμένες έτσι οι σουπιές θα γίνουν λουκούμι, λιώμα. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.