Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΦτιάχουμε μόνοι μας πεντανόστιμα σουβλάκια, με λίγα υλικά και ελάχιστο κόπo.
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 πακέτα χαλούμι (ή άλλο μαστιχωτό τυρί, όπως μαστέλο ή ταλαγάνι)
- το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ή 1 μικρό, ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 4 μεγάλες αραβικές πίτες
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες όπως στη χωριάτικη
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του κρέατος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι, κομμένα στα τέσσερα
Διαδικασία
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο πολύ καλά. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε φιλέτο σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς. Κόβουμε και το χαλούμι σε ευμεγέθεις κύβους.
Παίρνουμε 12 καλαμάκια για σουβλάκια και σε καθένα περνάμε κύβους κοτόπουλου και τυριού εναλλάξ. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς τα σουβλάκια και τα ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο γκριλ στην υψηλότερη θερμοκρασία στην πιο ψηλή σκάλα του φούρνου, για περίπου 10 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά ώστε να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές. Για να δούμε αν έγιναν «θυσιάζουμε» ένα κομμάτι κοτόπουλου από ένα σουβλάκι: πρέπει να μην έχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του, χωρίς όμως να έχει προλάβει να στεγνώσει.
Τα ξεφουρνίζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε (το αλάτι με μέτρο γιατί το τυρί είναι αλμυρό) και τα πασπαλίζουμε με το δυόσμο. Τα τυλίγουμε με τις αραβικές πίτες και γεμίζουμε με κομμάτια ντομάτας και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Γαρνίρουμε με τις φέτες λεμόνι.
Συμβουλή
- Αν θέλουμε οι αραβικές πίτες να γίνουν τραγανές, τις ζεσταίνουμε στο φούρνο για 2 λεπτά ή και περισσότερο. Οσο πιο πολύ ψήνονται, τόσο χάνουν την υγρασία τους και στεγνώνουν. Προσέχουμε μην τις παραψήσουμε και σκληρύνουν πολύ.