Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 10 γρ. βούτυρο, λιωµένο
- 4 φιλέτα σολοµού των 200 γρ. το καθένα, χωρίς δέρµα, φρέσκα ή κατεψυγµένα
- 8 φέτες λεµονιού, κοµµένες στη µέση
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Για τη σάλτσα μυρωδικών
- 315 ml ζωµός ψαριού
- 80 ml ξηρό λευκό κρασί
- 2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
- 250 ml κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένα µυρωδικά, όπως µυρώνια, σχοινόπρασο, µαϊντανός, εστραγκόν κ.ά.
Διαδικασία
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι). Κόβουµε τέσσερα κοµµάτια λαδόχαρτο, διαστάσεων περίπου 40 εκ. το καθένα. Τα βουτυρώνουµε και βάζουµε από ένα φιλέτο σολοµού στο καθένα. Βάζουµε σε κάθε φιλέτο από 2 φέτες λεµονιού, αλατοπιπερώνουµε και τυλίγουµε το λαδόχαρτο σαν πακετάκι. Ψήνουµε σε ταψί για 10-15 λεπτά ή µέχρι το ψάρι να σφίξει.
Για τη σάλτσα µυρωδικών: Βάζουµε τον ζωµό, το κρασί και τα κρεµµύδια σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και βράζουµε για περίπου 15-20 λεπτά, µέχρι το υγρό να µειωθεί σε όγκο και να πήξει. Προσθέτουµε την κρέµα και την αφήνουµε να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και να«δέσει» η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τα µυρωδικά, ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουµε από ένα δεµατάκι σολοµό, µε τη σάλτσα µυρωδικών σε ξεχωριστό µπολ.