Τραγανό πανάρισμα με παρμεζάνα, σουσάμι και μαυροκούκι και οι φέτες κουνουπιδιού γίνονται ονειρεμένες σαν «σνίτσελ». Ιδανικό συνοδευτικό, μια σαλάτα ή ένας πουρές.
Υλικά
8 φέτες από 1 κουνουπίδι μέτριο (αφαιρούμε το σκληρό τμήμα του κοτσανιού και κόβουμε 8 φέτες πάχους 1 εκ.)
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
250 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
50 γρ. σουσάμι
3 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
4 αυγά
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
60-70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το «σνίτσελ» κουνουπίδι, πρώτα το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε, χωρίς λιπαρή ουσία, τα ψίχουλα με το σουσάμι και το μαυροκούκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τα θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη.
Τα αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
Σε άλλο βαθύ πιάτο ρίχνουμε τα αυγά, αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Βουτάμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού πρώτα στο αυγό και μετά τα πανάρουμε στο μείγμα του τυριού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Τακτοποιούμε τις φέτες κουνουπιδιού στο ταψί και τις ραντίζουμε γενναιόδωρα με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε τα «σνίτσελ» κουνουπιδιού σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα και ραντίζουμε με όσο χυμό λάιμ θέλουμε.