Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς το κόκαλο, κομμένη σε κύβους 3-4 εκ.
1 κουτ. σούπας καυτερή πάπρικα
1 κουτ. σούπας κύμινο, σε σκόνη
50 ml ελαιόλαδο
Για την κρεμμυδοσαλάτα
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στα 4
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού σουμάκ
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Για το σερβίρισμα
4 - 6 αραβικές ή κυπριακές πίτες
400 γρ. πρόβειο γιαούρτι
φέτες από 1 μεγάλη ντομάτα
Διαδικασία
Σε μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα με το κύμινο και το ελαιόλαδο και καλύπτουμε καλά με το μείγμα το κρέας. Το περνάμε από καλαμάκια για σουβλάκια και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να μαριναριστεί. (Αν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη, για 1 βράδυ.) Περνάμε και τα κρεμμύδια από καλαμάκια για σουβλάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Αραδιάζουμε τα σουβλάκια κρέατος και τα σουβλάκια κρεμμυδιού και βάζουμε στον φούρνο, στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να μαυρίσουν ελαφρώς. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, αφαιρούμε τα κρεμμύδια σε ένα σκεύος, γυρίζουμε τα σουβλάκια κρέατος από την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5-6 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ψηθεί όπως μας αρέσει.
Κρεμμυδοσαλάτα: Βγάζουμε τα κρεμμύδια από τα καλαμάκια, τα ξεφυλλίζουμε και τα ανακατεύουμε σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ξεφουρνίζουμε τα σις κεμπάπ και συνοδεύουμε με τις πίτες, το γιαούρτι, την κρεμμυδοσαλάτα και την ντομάτα.