Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Δυναμωτική, χορταστική, τέλεια η σαλάτα που φτιάχνει η Ντίνα Νικολάου.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 400 γρ. τρυφερά φύλλα φρέσκου σπανακιού (ζυγισμένο καθαρισμένο - 500 γρ. περίπου ακαθάριστο), χοντροκομμένα
- 1 ώριμο, αλλά σφικτό, αβοκάντο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 10 ντοματίνια, στη μέση
- χυμός από 1/2 λεμόνι
Για το ντρέσινγκ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1/2 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με το σύρμα.
Σαλάτα: Κόβουμε τη σάρκα του αβοκάντο σε λεπτές φέτες. Τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Στρώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τα φύλλα σπανακιού, τις φέτες του αβοκάντο, τις ροδέλες κρεμμυδιού και τα ντοματίνια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Η σαλάτα είναι τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλά και θαλασσινά (π.χ. καλαμάρια, γαρίδες).