Τα ζεστά θερινά βράδια η όρεξη θέλει κάτι ελαφρύ και δροσερό.
Υλικά
- 1 μάτσο ρόκα
- 2 φέτες πεπόνι
- 150 ml ελαιολαδο
- 50 ml ξίδι της επιλογής μας
- 1 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε και στεγνώνουμε την ρόκα, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και την κόβουμε με το χέρι σε μια λεκάνη. Κόβουμε το πεπόνι σε μεσαίου μεγέθους κύβους και το προσθέτουμε στη ρόκα. Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι, το ξίδι και το μέλι και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ αυτό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: Παξιμάδια ή κριτσίνια από το φούρνο μας. Ψωμοτύρι ή ένα απλό πιλάφι μπορούν να κάνουν τη σαλάτα ένα πιο χορταστικό γεύμα.