Με καρότα και μήλα το περιμέναμε. Με αχλάδι, πορτοκάλι και πετιμέζι, όμως;
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 1/2 κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 5-6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας καρυδόψιχα, σπασμένη
- 2 αχλάδια, σε πολύ λεπτές φέτες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σαλάτα: Σε μια λεκανίτσα τρίβουμε με τις παλάμες μας το λάχανο με λίγο αλάτι, μέχρι να «μαραθεί». Το στύβουμε, το βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα καρύδια και πιπέρι. Ανακατεύουμε.
Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα.
Σερβίρισμα: Βάζουμε στη σαλάτα το αχλάδι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.