Μια ελαφριά σαλάτα για το ξεκίνημα της εβδομάδας.
Υλικά
- σαλατικά της αρεσκείας μας (ποσότητα αρκετή για 4 άτομα: π.χ. 1 λόλα, 1 σαλάτα, 1 μικρό μαρούλι)
- 6-8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
- 90 ml ελαιόλαδο
- 30 ml βαλσαμικό ξίδι
- 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τα σπόρια από 1 μικρό ρόδι (δείτε εδώ πώς τα καθαρίζουμε)
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι το λάδι και το ξίδι. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σαλατικά μας (πάτησε εδώ για να μάθεις πώς) και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια με το χέρι. Βάζουμε τα σαλατικά στο μπολ με το άρτυμα και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα ή σε μεγάλη πιατέλα. Στολίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τις φέτες του αλλαντικού ρολαρισμένες ή κομμένες σε μέτρια κομμάτια. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδι της αρεσκείας μας.
Συμβουλές:
- Αντί για αλλαντικό, μπορούμε να βάλουμε το υπόλοιπο ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα, κομμένα σε ωραίες, λεπτές φέτες.
- Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια, ροδισμένα στο φούρνο στους 160° C για 15 λεπτά και χοντροκοπανισμένα.