Φωτογραφία: Άνθεια Κώτση
Αποθήκευση για αργότεραΤο παραδοσιακό μας ρυζόγαλο ξεχνάει για λίγο την κανέλα και παντρεύεται με τα φίνα αρώματα του λάιμ, σε αυτή την ντελικάτη και επιδορπιακή εκδοχή.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΕΛΛΟΣ
Υλικά
200 γρ. ρύζι γλασέ
600 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
150 ml νερό
φλούδα από 2 μοσχολέμονα ή 1 μεγάλο λεμόνι
80 γρ. ζάχαρη
ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα
ξύσμα από μοσχολέμονο ή λεμόνι για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ρύζι, το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Εν συνεχεία χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20-25 λεπτά. Ελέγχουμε τακτικά και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Προς το τέλος προσθέτουμε τη φλούδα, ελέγχουμε τη γλυκύτητα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμα και ανακατεύουμε.
Όταν μαλακώσει το ρύζι, αφήνουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη εκτός φωτιάς για 5-10 λεπτά
Αφαιρούμε τη φλούδα και σερβίρουμε με ξύσμα μοσχολέμονου και μερικές σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Μυστικά
Προσαρμόζουμε τη ζάχαρη αναλόγως πόσο γλυκό μας αρέσει το ρυζόγαλο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα στο μείγμα μας, αν δούμε ότι βγαίνει πολύ πηχτό το ρυζόγαλο. Σερβίρεται ελαφρώς ζεστό.