Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΟ ροφός είναι το ιδανικό ψάρι για ένα πλούσιο και χορταστικό και υγιεινό γεύμα.
Φωτεινή Παντζιά
Υλικά
2 φέτες ροφού, των 200 γρ. η καθεμία
100 γρ. αρακάς
160 γρ. φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
10-12 φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
ξύσμα και χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
80 ml ελαιόλαδο
λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι
ανθός αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ροφό με φρέσκα φασολάκια, αρακά και μοσχολέμονο, βάζουμε τις φέτες του ψαριού σε ένα ταψάκι και τις μαρινάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, λίγο ανθό αλατιού και το θυμάρι.
Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράζει. Όταν ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα φρέσκα φασολάκια και τον αρακά και τα βράζουμε για 4 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα κρυώνουμε με νερό της βρύσης ώστε να κρατήσουν το χρώμα τους και τη ζωντάνια τους. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (ιδεωδώς με ραβδώσεις) σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ψήνουμε το ψάρι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε τον ροφό με τα φασολάκια και τον αρακά και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λάιμ και πιπέρι.