Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ρολό με ψητές πατάτες: θα τις ψήσουμε πρώτα για 1 ώρα (με λάδι, αλατοπίπερο, τον χυμό από 1 πορτοκάλι και δεντρολίβανο), θα βάλουμε μετά στο ταψί το ρολό και θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 30-35 λεπτά.
Υλικά
Για τον κιμά
- 700 γρ. κιμάς κοτόπουλου (μπούτι + στήθος)
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 αυγό
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, σε λεπτές φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το άλειμμα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ρολό: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λεία επιφάνεια και ρίχνουμε το μείγμα του κιμά. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε παραλληλόγραμμο πάχους 2 εκ. και στο κέντρο του, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, ρίχνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Πλάθουμε σε ρολό, εγκλωβίζοντας τη γέμιση. Ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα και με ένα πινέλο αλείφουμε το ρολό. Βάζουμε προσεκτικά στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.