Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔροσερές μπουκίτσες αραβικής πίτας με καβουρόψιχα.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες,
- χυμός από 1 λάιμ
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 140 γρ. καβουρόψιχα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κολοκύθι μέτριο, τριμμένο,
- αλάτι και πιπέρι
- 1 φύλλο γιουφκά ή 2 αραβικές πίτες
- λίγος ψιλοκομμένος κόλιανδρος
Διαδικασία
Βάζουμε το κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες, σε μπολ με το χυμό από το λάιμ και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τη καβουρόψιχα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κολοκύθι, και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε 1 φύλλο γιουφκά ή το μοιράζουμε στις αραβικές πίτες. Σουρώνουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε από πάνω. Σκορπίζουμε λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τυλίγουμε σε ρολό. Αφήνουμε στο ψυγείο για 5 - 6 λεπτά να σφίξει, κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.