Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΟ σεφ Δημήτρης Χαϊδεμένος του εστιατορίου Dionysus Mansion στη Λεμεσό, προτείνει ένα πιάτο εμπνευσμένο από το «ρέσι» που προσφέρεται στους παραδοσιακούς κυπριακούς γάμους. Ένα πεντανόστιμο ριζότο που ταιριάζει σε όλες τις στιγμές!
Υλικά
500 γρ ρύζι αρμπόριο
250 γρ. αρνί μπούτι ξεκοκαλισμένο
Κόκκαλο από το αρνί (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το δώσει)
2 μέτρια καρότα
2 μέτρια κολοκυθάκι
4 μεγάλα κρεμμύδια
Λίγα σπαράγγια
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε το αρνίσιο κόκκαλο σε άφθονο νερό να βράσει για 40 λεπτά, ώστε να πάρουμε τον ζωμό του. Ψιλοκόβουμε σε κύβους το αρνί μας και όλα τα λαχανικά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το αρνάκι, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κολοκυθάκι, αλατίζουμε και πιπερώνουμε, βάζουμε τα σπαράγγια και το ρύζι. Συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί μας. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό από το αρνίσιο κόκκαλο μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το βούτυρο και το ριζότο είναι έτοιμο.