Η πλούσια γεύση της γαρίδας ξεχειλίζει από το πιάτο.
Υλικά
- 350 γρ. ριγκατόνι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 600 γρ. γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες (ζυγισμένες ακαθάριστες)
- 100 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος και κατά προτίμηση βιολογικός
- 150 γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα 3 εκ.
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα φασολάκια και τον αρακά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο για 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σκορπίζουμε το σουσάμι και σερβίρουμε.