Τα ρεβύθια λίγο διαφορετικά από ό,τι τα έχουμε συνηθίσει. Τα μαγειρεύουμε μαζί με κουνουπίδι αλλά και κρέμα καρύδας και γίνονται ένα ζουμερό, νόστιμο μαγειρευτό με εξωτικό άρωμα.
Υλικά
200 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ)
1 μικρό κουνουπίδι, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
150 ml κρέμα καρύδας
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
3-4 κλωναράκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ρεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδας, αρχικά, στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 5 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το κουνουπίδι.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, την κρέμα καρύδας και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να αναμειχθούν.
Περιχύνουμε με την κρέμα το κουνουπίδι με τα ρεβύθια, σείουμε την κατσαρόλα να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε τα ρεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδας.