Η ρεβυθοσαλάτα είναι μια πλούσια και δροσερή σαλάτα, που μετατρέπεται εύκολα σε κύριο γεύμα με την προσθήκη τυριού, αλλαντικού ή παστού ψαριού.
Υλικά
600 γρ. καλοβρασμένα ρεβύθια (ζυγισμένα βρασμένα), καλά στραγγισμένα
600 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα ή στα δύο, ανάλογα με το μέγεθος
200 γρ. πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φετάκια
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
60 γρ. ξίδι από ρόδι (σε ορισμένα ντέλι) ή από κόκκινο κρασί
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
10 αραβικές πίτες
ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ.
Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τριγωνάκια ή σε ακανόνιστα μέτρια κομμάτια.
Αλείφουμε τα κομμάτια με λίγο λάδι, τα απλώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Σερβίρουμε τη ρεβυθοσαλάτα με τα τραγανά πιτάκια.