Το παραδοσιακό ρεβιθόρυζο λίγο αλλιώς (!)
Υλικά
350 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς και καλά στραγγισμένα
2 μέτρια καρότα, σε λεπτές φέτες
300 γρ. κολοκύθα ψίχα, σε κύβους
3 εκ. 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
400 γρ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα φρέσκα κρεμμύδια και την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, αλατοπίπερο και 100 ml ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Μοιράζουμε το ρύζι στα πιάτα και περιχύνουμε με τα ρεβίθια και τα λαχανικά.