Συνοδεύει τέλεια το κρεατικό μας αλλά τρώγεται και μόνος του, ως γεύμα, μαζί με λίγο ανθότυρο και φρέσκο ψωμί.
Υλικά
- 800 γρ. κολοκύθα, ακαθάριστη
- 300 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. φρέσκο γάλα, χλιαρό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
Διαδικασία
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες. Καθαρίζουμε και τις πατάτες. Κόβουμε την κολοκύθα και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό μπορεί να πάρει γύρω στα 20 - 30 λεπτά. Σουρώνουμε τα υλικά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα περνάμε από το μύλο λαχανικών ή τα λιώνουμε με το πρες πουρέ.
Αδειάζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει ο πουρές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα, το γάλα και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν ο πουρές δέσει.
Συμβουλές
- Ο πουρές και τα σουβλάκια κολοκύθας συνοδεύουν θαυμάσια χοιρινό κρέας στη σχάρα ή στο φούρνο, κοτόπουλο ή φιλέτο από στήθος πάπιας. Τα σουβλάκια είναι πολύ ταιριαστό συνοδευτικό και για φουα-γκρά και αλλαντικά.