Συνταγή: Μανώλης Θλιβερός
Οι πιο λαχταριστοί «μύκητες» γίνονται ακόμα πιο λαχταριστοί με τη γέμιση που σας προτείνουμε.
Υλικά
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 5 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα από baby σπανάκι ή ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια)
- 120 γρ. νούμπουλο* ή καπνιστό ζαμπόν
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, χτυπημένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το αλλαντικό σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την ξινομυζήθρα, το σπανάκι ή τη ρόκα, το αυγό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε τα μανιτάρια με την κούπα στραμμένη προς τα πάνω. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, τα γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με: ψωμί και μια ντοματοσαλάτα (όπως η ντοματοσαλάτα με σάλτσα φέτας).
*Συμβουλή: Το νούμπουλο είναι καπνιστό αλλαντικό Κερκυραϊκής προέλευσης από χοιρινό κόντρα φιλέτο. Το βρίσκουμε σε καλά ντέλι και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.