Μια διαφορετική πλιγουροσαλάτα με ρόδι και πάστα πιπεριάς Φλωρίνης που προσθέτει και το ελαφρώς κόκκινο χρώμα.
Υλικά
100 γρ. πλιγούρι ψιλό
150 ml ζωμός λαχανικών
150-200 ml ελαιόλαδο
χυμός + ξύσμα από 2 μικρά λεμόνια
60 ml πετιμέζι ροδιού τα σπόρια από 1 ρόδι
250 γρ. αγγούρι, κομμένο σε ψιλά καρέ
30 γρ. ντοματοπελτές
40 γρ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, από βάζο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
2 μάτσα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 μάτσα δυόσμος, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη πλιγουροσαλάτα με ρόδι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το πλιγούρι με τον ζωμό και αφήνουμε για 4 ώρες, μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί εντελώς και το πλιγούρι να φουσκώσει και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε την πλιγουροσαλάτα κατά μέρος για 30 λεπτά και σερβίρουμε.