Για τη 18η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Ανδριοπούλου.
Υλικά
- 8 πιπεριές κέρατα (επιλέγουμε τις πιο μεγάλες, για ευκολία στο γέμισμα)
- 300 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 4-5 καυτερές πιπερίτσες τσίλι
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές. Αφαιρούμε τα κοτσάνια, κόβουμε ένα καπάκι (το οποίο κρατάμε) και καθαρίζουμε το εσωτερικό από τους σπόρους, προσέχοντας να μην τις ανοίξουμε. Τις ξεπλένουμε και στο εσωτερικό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Πλένουμε τις καυτερές πιπερίτσες, αφαιρούμε το κοτσάνι και απομακρύνουμε τους σπόρους από το εσωτερικό.
Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά στη μεσαία σκάλα του φούρνου στο γκριλ ή στις αντιστάσεις. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε τις πιπερίτσες και το σκόρδο για 1 λεπτό και ύστερα προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε τη γέμιση στο μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να αποκτήσει κρεμμώδη υφή.
Κρατάμε τις πιπεριές με προσοχή και γεμίζουμε με την τυροκαυτερή. Κλείνουμε με το καπάκι τους και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στο γκριλ, μέχρι οι πιπεριές να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε. Τρώγονται ζεστές ή κρύες.
Συμβουλές:
- Όσο περισσότερους σπόρους αφήσουμε στις κόκκινες πιπερίτσες τόσο πιο καυτερές είναι.
- Για να σταθεροποιήσουμε τα καπάκια στις πιπεριές χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες.