Ένα μυρωδάτο, ζουμερό πιλάφι που μοιάζει με ριζότο, αλλά γίνεται γρηγορότερα και με σκέτο νερό αντί για ζωμό. Η γεύση του ενισχύεται ιδιαίτερα με τις ελιές. Η σεφ προτιμά τις δαμασκηνοελιές για την μπαμπάτσικη σάρκα τους, εσείς όμως χρησιμοποιήστε ελιές της αρεσκείας σας.
Υλικά
400 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 2 εκ.
350 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
80 γρ. ελιές, ψιλοκομμένες
150 γρ. φέτα, σε μικρά κυβάκια
50 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά. Ρίχνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, αλλά να παραμείνει ζουμερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί, τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.