Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς
Αποθήκευση για αργότεραΝόστιμη και απλή συνταγή για πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, πράσινες ελιές και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Αντώνης Αντωνίου Νατάσα Ασίκη
Υλικά
4 μέτριες πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να κομματιάζονται (περίπου 20-30 λεπτά)
4 σφιχτοβρασμένα αυγά, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
350 γρ. αρακάς, βρασμένος για 5 λεπτά και στραγγισμένος
350 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο, βρασμένο για 6-10 λεπτά και στραγγισμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
10-12 πράσινες ελιές
500 γρ. μαγιονέζα, έτοιμη ή σπιτική
1 κουτ. γλυκού ξίδι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
μερικές κορυφές μαϊντανού, για το στόλισμα
Διαδικασία
Για την πατατοσαλάτα, ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 100 γρ. από τη μαγιονέζα, το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα αυγά, 300 γρ. από τον αρακά, 300 γρ. από το καλαμπόκι και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ και με ένα κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη μαγιονέζα, σκορπίζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι που περίσσεψαν και τακτοποιούμε όμορφα τις ελιές.
Στο κέντρο βάζουμε μια φουντίτσα από κορφές μαϊντανού.
Σκεπάζουμε το μπολ, με την πατατοσαλάτα, και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.