Πλούσια και χορταστική σαλάτα ότι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Υλικά
- 1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε καρεδάκια
- 8 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε φετούλες
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή ½ κουτ. σούπας ξερή, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε με τη φλούδα σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 - 30 λεπτά. Καλό είναι να τις ελέγχουμε κάθε λίγο, για να μην προλάβουν να παραμαλακώσουν και να διαλυθούν.
Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να μπορέσουμε να τις πιάσουμε, και όσο ακόμα είναι ζεστές τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθούν και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το αγγουράκι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή ή κρύα.