Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΆλλη µια νόστιµη συνταγή από την κουζίνα του φτωχού, που βρίσκεται όµως ακόµη και στα πιο πλούσια τραπέζια. Ταιριάζει ιδιαίτερα µε ψητό αρνί ή ως συνοδευτικό σε οποιοδήποτε κρεατικό.
Υλικά
- 4 µεγάλες πατάτες, συνολικά περίπου 1.200 γρ., κοµµένες σε φέτες 1 εκ.
- 300 ml ελαιόλαδο
- 2 πράσινες πιπεριές, κοµµένες σε κύβους των 2 εκ.
- 2 κόκκινα κρεµµύδια, κοµµένα σε κύβους των 2 εκ.
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Μουλιάζουµε τις πατάτες σε νερό για 20 λεπτά. Στραγγίζουµε καλά και στεγνώνουµε σε µια πετσέτα.
Σε ένα µεγάλο τηγάνι µε βαρύ πάτο ή σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουµε τις πατάτες και 1 κουτ. γλυκού αλάτι. Τηγανίζουµε για 10 λεπτά, γυρνώντας τις πατάτες τακτικά, µέχρι να πάρουν χρώµα. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε µε καπάκι και τηγανίζουµε για ακόµη 10 λεπτά ή µέχρι να αρχίσουν να µαλακώνουν οι πατάτες.
Προσθέτουµε τους κύβους της πιπεριάς και του κρεµµυδιού, ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζουµε µε καπάκι και συνεχίζουµε να τηγανίζουµε για 10 ακόµη λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να µην κολλήσουν τα λαχανικά. ∆υναµώνουµε τη φωτιά, βγάζουµε το καπάκι και τηγανίζουµε για ακόµη 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιµες, οι πατάτες θα είναι µαλακές και θα έχουν σπάσει ελαφρώς, αλλά θα είναι λίγο τραγανές στις άκρες. Αφαιρούµε µε τρυπητή κουτάλα, στραγγίζουµε καλά, αλατοπιπερώνουµε όσο θέλουµε και σερβίρουµε.