Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΗ γέμιση αυτή χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε dosa (κρέπα) για την παρασκευή της masala dosa, που σερβίρεται για πρωινό ή ως σνακ στη νότια Ινδία. Αποτελεί, ωστόσο, και ένα εξαιρετικό, πικάντικο συνοδευτικό με πατάτα.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κουτ. γλυκού σπόροι µουστάρδας (σε µπαχαράδικα)
- 6 αποξηραµένα φύλλα κάρι (σε µπαχαράδικα)
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουµάς, σε σκόνη
- 1 κοµµάτι τζίντζερ 2 εκ., σε ξύσµα
- 2 πράσινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκοµµένες
- 2 κρεµµύδια, σε µέτρια καρέ
- 500 γρ. πατάτες, κοµµένες σε κύβους 2 εκ.
- 1 κουτ. σούπας πουρές ταµάρινδου (µόνο σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα, αντικαθιστούµε µε 1 κουτ. σούπας χυµό λάιµ, στον οποίο έχουµε διαλύσει 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη)
- αλάτι
Διαδικασία
Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας, σκεπάζουµε και, όταν αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι, προσθέτουµε τα φύλλα κάρι, τον κουρκουµά, το τζίντζερ, τα τσίλι και το κρεµµύδι, και µαγειρεύουµε, χωρίς καπάκι, για 4-5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
Προσθέτουµε τις πατάτες και 250 ml νερό στο τηγάνι, αφήνουµε να πάρει βράση, σκεπάζουµε, χαµηλώνουµε σε µέτρια φωτιά και µαγειρεύουµε µέχρι οι πατάτες να µαλακώσουν και σχεδόν να ανοίξουν.
Αν έχει µείνει υγρό στο τηγάνι, ξεσκεπάζουµε και σιγοβράζουµε µέχρι να εξατµιστεί. Αν η πατάτα δεν έχει µαγειρευτεί και δεν έχει µείνει καθόλου υγρό, προσθέτουµε λίγο νερό ακόµα και συνεχίζουµε το µαγείρεµα. Προσθέτουµε τον ταµάρινδο και αλατίζουµε.