Για την 10η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Ιωάννας Συμεωνίδη.
Υλικά
- 1 κιλό καπνιστή «κορτεζίνα» (καπνιστά παιδάκια χοιρινά, από τη Βαρβάκειο, μόνο 3€ το κιλό)
- 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
- 500 γρ. πατάτες κομένες στα 8
- 10-12 μικρά ντοματάκια ολόκληρα
- 1/2 πράσινη πιπεριά χοντροκομένη
- ελάχιστο ελαιόλαδο
- λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (λίγη ξερή τριμμένη)
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμένο
Διαδικασία
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπερίτσα σε λίγο λάδι. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν κι αυτές γύρω-γύρω.
Μετά ρίχνουμε την πιπεριά, τις 2 σκελίδες σκόρδου, τις ντοματούλες, τη ρίγανη και από πάνω στολίζουμε κομμένη στα παϊδάκια της την κορτεζίνα.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά το πολύ στον ατμό τους όλα τα υλικά χωρίς να ανακατέψουμε. Σερβίρουμε το φαγάκι με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.