Για ένα πιο χορταστικό γεύμα μπορούμε να σερβίρουμε αυτή την απίθανη μακαρονάδα με αυγά ποσέ ή τηγανητά αυγά μάτια, με μελάτο κρόκο, ώστε σπάζοντάς τον να σχηματιστεί μια ιδιότυπη και λιχούδικη σάλτσα.
Υλικά
500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλο μακρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
500 γρ. πράσινες πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ολόκληρη
30 μεγαλούτσικα φύλλα βασιλικού, ολόκληρα, καλά πλυμένα και στεγνωμένα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
λίγο μπούκοβο καυτερό
4 αυγά ποσέ, προαιρετικά
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τις πιπεριές και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 8-9 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Παράλληλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, τη φέτα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με αυγά ποσέ ή τηγανητά (αν θέλουμε).