Συνταγή: Αστέριος Κουστούδης
Φωτογραφία: Jessica Morfis
Αποθήκευση για αργότεραΜυρωδάτη και λίγο ξινούτσικη, η πίτσα με τον καπνιστό σολομό γεμίζει με γεύσεις τον ουρανίσκο μας.
Υλικά
- 300 γρ. κολοκυθάκια
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
- ζύμη πίτσας
- 400 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
- 4 - 5 φέτες καπνιστού σολομού χοντροκομμένες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ. και τα βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά (όση ώρα χρειάζεται για να ψηθεί η πίτσα). Παράλληλα, απλώνουμε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια από τα υγρά τους και τα σκορπίζουμε ομοιόμορφα στην ψημένη πίτσα. Απλώνουμε τις φέτες καπνιστού σολομού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.