Λαχταριστές πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι έτοιμες σε μόνο 10 λεπτά. Το μυστικό τους, λίγα φιλέτα αντζούγιας (!)
Υλικά
400 γρ. πένες ή μεγάλα κοχύλια
1 μικρό μπρόκολο, σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένη
4 φιλέτα αντζούγιας, διατηρημένα σε αλάτι, καλά ξεπλυμένα και ψιλοκομμένα
200 γρ. κεφαλοτύρι, χοντροτριμμένο
ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, η διαδικασία είναι η εξής: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κομματάκια αντζούγιας, ανακατεύοντάς τα με ένα κουτάλι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε το μπρόκολο, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το μπρόκολο, μαζί με τα λίγα υγρά που θα μεταφέρουν.
Προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας από το νερό όπου τα βράσαμε και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα πιάτα.
Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.