Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΟι πένες από κόκκινες φακές είναι η ιδανική εναλλακτική για πιο υγιεινή επιλογή ζυμαρικών.
Φωτεινή Παντζιά
Υλικά
400 γρ. πένες από κόκκινες φακές
5 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες, ραντισμένες με χυμό από 1 λεμόνι, για να μην μαυρίσουν
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
7 φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό
100 γρ. λευκό, ξηρό κρασί
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό, ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες.
Ανακατεύουμε τις πένες από κόκκινες φακές, με φρέσκες αγκινάρες, ντοματίνια και βασιλικό και σερβίρουμε.