Πλούσια σαλάτα που κερδίζει άξια τον τίτλο «πλήρες γεύμα».
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ.
- 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 μάτσο γλιστρίδα, καθαρισμένη και χοντροκομμένη
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 10 ελιές, κατά προτίμηση θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 5 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
- 80 γρ. παξιμαδάκια κριθαρένια, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 60 ml ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 60 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κοτόπουλο: Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε μία στρώση μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 7 - 8 λεπτά μέχρι να γίνει. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο και σερβίρουμε.