Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΘα µπορούσαν να θυµίσουν σε κάποιον τα δικά µας µακαρόνια µε κιµά, αλλά το κύµινο και το τζίντζερ δίνουν στο πιάτο διαφορετική και ενδιαφέρουσα γεύση.
Υλικά
- 1 κουτ. γλυκού σπόροι κύµινου
- 3 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κόκκινο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, κοπανισµένες
- 1 κοµµάτι τζίντζερ 2 εκ., σε ξύσµα
- 400 γρ. αρνίσιος ή µοσχαρίσιος κιµάς
- 1 κουτ. γλυκού τριµµένο µαύρο πιπέρι
- 400 γρ. νουντλς βερµιτσέλι, σπασµένα σε µικρά κοµµάτια
- 3 κουτ. σούπας χυµός λάιµ ή λεµονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Βάζουµε ένα µικρό τηγάνι σε χαµηλή φωτιά, καβουρδίζουµε τους σπόρους κύµινου για 2-3 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Τους αλέθουµε µέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη χρησιµοποιώντας µύλο µπαχαρικών ή πολυκόφτη.
Ζεσταίνουµε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 3-4 λεπτά. Προσθέτουµε το κύµινο, µαγειρεύουµε για 1 λεπτό, προσθέτουµε τον κιµά και µαγειρεύουµε για 10-15 λεπτά ή µέχρι το κρέας να πιει τα υγρά, σπάζοντας τυχόν σβόλους µε ένα πιρούνι. Πιπερώνουµε και αλατίζουµε και βγάζουµε το µείγµα από το σκεύος.
Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουµε τα νουντλς για 1-2 λεπτά. Προσθέτουµε τον κιµά και σοτάρουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε 250 ml νερό και µαγειρεύουµε µέχρι να µαλακώσουν τα νουντλς, προσθέτοντας κι άλλο νερό αν χρειαστεί. Το πιάτο πρέπει να είναι στεγνό, οπότε δεν προσθέτουµε πολύ νερό µονοµιάς. Ραντίζουµε µε τον χυµό και σερβίρουµε.