Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΜια εύκολη συνταγή με νουντλς φασολιού με sweet chilli και φρέσκα λαχανικά.
Κατερίνα - Βικτώρια Βαρελά
Γιώργος - Πλάτωνας Περλέρος
Θάλεια Αγαπάκη
Υλικά
1 πακέτο (250 γρ.) νουντλς φασολιού
500 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια
3 καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
2 κολοκυθάκια, σε λεπτά μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια
2 κούπες λάχανο, λεπτοκομμένο
5 ροδέλες ανανάς από κονσέρβα, καλά στραγγισμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
λίγο σουσάμι, για πασπάλισμα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
100 ml ελαιόλαδο
150 ml σάλτσα σόγιας
100 ml σάλτσα sweet chilli
30 γρ. σουσάμι
30 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
Διαδικασία
Σάλτσα:
Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Νουντλς:
Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φαρδιά κατσαρόλα χωρίς λάδι και αλάτι και τα «ψήνουμε» σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.
Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι και αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Τραβάμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Ρίχνουμε και τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.