Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Tina Webb
Αποθήκευση για αργότεραΧρησιμοποιούμε το αρνί που μας περίσσεψε από το λαμπριάτικο τραπέζι μαζί με μαριναρισμένα κρεμμύδια.
Υλικά
- 200 γρ. ψημένο αρνί, χωρίς κόκαλο, ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 4 μεγάλες φέτες πολύσπορο ψωμί ή ολικής
- 4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα χρένου (horseradish - στα σούπερ μάρκετ)
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
- λίγα φύλλα ρόκας
- 40 ml ελαιόλαδο
- χοντρό αλάτι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξίδι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το γιαούρτι με τη σάλτσα χρένου. Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε με το γιαουρτένιο μείγμα και μοιράζουμε πάνω σε κάθε μία το τσάτνεϊ κρεμμυδιού. Βάζουμε σε κάθε μία φέτα περίπου 40-50 γρ. αρνί, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με λίγα φύλλα ρόκας και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.