Μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια, μια πολύ νόστιμη σάλτσα γιαουρτιού. Ο συνδυασμός του χοιρινού με το γιαούρτι θα σας εκπλήξει.
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες, κόντρα, περίπου 200 γρ. η καθεμία
4 σκελίδες σκόρδου (ή όσο μας αρέσει), λιωμένες
200 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα
1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τις μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια, γιαούρτι και πάπρικα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε τις μπριζόλες (αν χωράνε, διαφορετικά ψήνουμε σε 2 δόσεις και μοιράζουμε ανάλογα και τα υλικά) και τις σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο με τα ντοματίνια.
Μετριάζουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα ντοματίνια ελαφρώς.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, το γιαούρτι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι.
Τις γυρίζουμε να καλυφθούν καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια, γιαούρτι και πάπρικα ζεστές.