Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΣαν να φθινοπώριασε... τελικώς. Και με αυτή τη συνταγή, ξεκινάμε προπόνηση για πιο χειμωνιάτικες μαγειρικές.
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου («κοπανάκια»)
- 40 ml + 30 ml ελαιόλαδο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 πράσα, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος
- 200 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- αλάτι, ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένο
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ροδίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε 40 ml ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν κάπως. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και ζεστό νερό (αν χρειάζεται) ώστε να καλύψει το κοτόπουλο κατά τα 2/3. Προσθέτουμε αλάτι, όσο χοντροκοπανισμένο ροζ πιπέρι θέλουμε και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με αρκετό ζουμάκι. Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε συνοδεία λευκού ρυζιού.