Μπιφτέκια με μαϊντανό, εύκολα γρήγορα και ιδανικά για κάθε περίσταση!
Υλικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
60 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, χοντροτριμμένα
3/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τα υπόλοιπα υλικά, και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει (αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το αφήσουμε έως 1 βράδυ).
Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 16 μικρά και μακρόστενα μπιφτέκια.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και «ψήνουμε» τα μπιφτεκάκια για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν. (Μπορεί να χρειστούμε λίγο ακόμα λάδι).
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ρύζι, δροσερό γιαούρτι και πράσινη σαλάτα.