Ζουμερά και αρωματικά μπιφτέκια από κοτόπουλο, ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ καλοκαιριάτικο γεύμα.
Υλικά
800 γρ. κιμάς κοτόπουλου, από στήθος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο, μαζί με το ζουμί του
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 μικρή πιπεριά κέρατο, πολύ ψιλοκομμένη
200 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένη σε λίγο γάλα και καλά στυμμένη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου στο γκριλ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.