Κείμενο: Αστέριος Κουστούδης
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Αποθήκευση για αργότεραΤο μυστικό του σεφ; Τις ραντίζει με λίγο λιωμένο βούτυρο αρωματισμένο με θυμάρι.
Υλικά
4 μπριζόλες κόντρα (από νεαρό μοσχάρι, περίπου 250 γρ. η καθεμία) *
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού, ψιλοθρυμματισμένη
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυστικά
*Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας χτυπήσει καλά τις μπριζόλες ώστε να λεπτύνουν.
Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο, σε άλλο ρίχνουμε το αλεύρι και σε τρίτο το θρυμματισμένο ψωμί.
Περνάμε μία μία τις μπριζόλες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τελευταία από το ψωμί, πιέζοντάς τες ώστε να καλυφθούν καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τις μπριζόλες για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το θυμάρι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει.
Ραντίζουμε τις μπριζόλες με το αρωματισμένο βούτυρο και σερβίρουμε.