Πικάντικη γεύση με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα χωρίς κόκαλο, κομμένη σε κύβους 3 εκ.
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
50 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας κύμινο
50 γρ. πικάντικη πάστα πιπεριάς, έτοιμη του εμπορίου ή εύκολη σπιτική*
100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
τα φύλλα από 1/2 μάτσο θυμάρι
50ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μυστικά
*Πολτοποιούμε 2 καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης από βάζο με 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό, αλάτι, 30 ml ξίδι και 30 ml ελαιόλαδο.
Διαδικασία
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, την πάστα πιπεριάς, το θυμάρι και 50 ml από το ξίδι.
Ρίχνουμε και το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και το ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
Σε μέτριο ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξίδι.
Περνάμε το κρέας σε καλαμάκια, χωρίς να σκουπίσουμε τη μαρινάδα, τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για 14-18 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν όπως μας αρέσουν.