Μοσχάρι εξοχικό, φαγητό παντός καιρού, που θα βρει «οπαδούς» στο πασχαλινό τραπέζι. Αν θέλουμε, σερβίρουμε απευθείας μέσα από τη λαδόκολλα.
Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσια σπάλα, χωρίς κόκαλο, σε κύβους 3-4 εκ.
3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
3 καρότα, σε λεπτές φέτες
3 πατάτες, καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια
250 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κυβάκια
χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. τσαγιού Μαυροδάφνη
1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ ή σε λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστεί το κρέας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βάζουμε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί, το ένα σταυρωτά πάνω στο άλλο. Στο κέντρο αδειάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα (πολύ προσεκτικά, για να μη χυθεί το υγρό ολόγυρα) και τυλίγουμε σε πακέτο. Για ασφάλεια, το δένουμε σε διάφορα σημεία με σπάγκους.
Ψήνουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.