Σουσάμι, πιπερόριζα και άφθονα μυρωδικά εμπλουτίζουν τη γέμιση και δημιουργούν ένα άκρως απολαυστικό πιάτο.
Υλικά
6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
6 πιπεριές Φλωρίνης
200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
220 γρ. ρύζι για γεμιστά
3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
4 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο, χτυπημένο στο μούλτι σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές και με ένα κουταλάκι βγάζουµε την ψίχα από τις µελιτζάνες και την ψιλοκόβουµε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, σε 4 κουτ. σούπας από το λάδι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, τα αρωματικά, το σουσάμι, το τζίντζερ, 120 ml από το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα λαχανικά μας αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και βάζουμε σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς, το ένα γεμιστό δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.