Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΘα τη συνοδεύσουμε με ένα γενναιόδωρο κομμάτι πικάντικης φέτας
Υλικά
- 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα (μουλιασμένα σε κρύο νερό για 3 ώρες και καλά στραγγισμένα)
- 200 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε κύβους 2 εκ.
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 1/2-1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη και τις τομάτες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μαυρομάτικα μαζί με τα 400 ml νερό.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, αλατίζουμε και ρίχνουμε την πιπερίτσα, τη ρίγανη και την κολοκύθα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και το φαγητό να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.