Για την 19η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Λαζάρου.
Υλικά
- 500 γρ. βίδες ή πένες
- 16 ντοματίνια
- 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το δαφνόφυλλο μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε στη λεκάνη με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Έτσι όπως είναι ζεστά θα ρουφήξουν τα υγρά από τα ντοματίνια και θα νοστιμίσουν. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, το λάδι, το λεμόνι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να γίνει δροσερή. Την ώρα του σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη ρόκα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.