Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Αποθήκευση για αργότεραAνοίγουμε μια Νεμέα και ξεκινάμε την εβδομάδα μας με αυτή τη λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα! Η συνταγή είναι του σεφ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΙΑΦΑΚΑ.
Υλικά
500 γρ. λινγκουίνι ή άλλα μακρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
100 γρ. μανιτάρια λευκά, χτυπημένα στον πολυκόφτη, ίσα ίσα να ψιλοκοπούν χωρίς να λιώσουν
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
100 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα με το πιρούνι
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
200 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ και τη δάφνη. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε 100 ml ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην σάλτσα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και σερβίρουμε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ