Εξωτικό, πρωτότυπο πιάτο, ό,τι πρέπει για να σπάσουμε τη μονοτονία της καθημερινότητας.
Υλικά
- 4 φιλέτα ή φέτες μαγιάτικου (ή άλλου ψαριού), 180 γρ. το καθένα
- 4 αβοκάντο, κομμένα στη μέση
- 3-4 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
- 150 ml σάλτσα σόγιας
- 30 ml χυμός λάιμ
- 30 ml μίριν (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί από ρύζι, με περίπου 14% περιεκτικότητα σε αλκοόλ – αν δεν βρούμε, αντικαθιστούμε με λευκό, γλυκό κρασί)
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 50 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει . Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε μια σχάρα. Αλείφουμε τα αβοκάντο με τη μισή σάλτσα και τα τοποθετούμε στη σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.. Βάζουμε από κάτω ένα ταψί για να στάζουν τα υγρά και ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα ψήνουμε και αυτά πάνω στη σχάρα, στο γκριλ, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να μείνει ζουμερό. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πλιγούρι ή ρύζι.